maandag 4 februari 2013

Chimpanzee


Vanaf 6 februari 2013 spelen de Belgische bioscopen de documentaire “Chimpanzee” in hun zalen. Deze natuurdocumentaire wordt uitgebracht door Disneynature, is geregisseerd door Alaistair Fothergill (“African Cats” en “Earth”) en Mark Linfield (“Earth”), en wordt voor Vlaanderen verteld door Matthias Schoenaerts.

Waar gaat deze documentaire nu juist over?
Hetvolgende staat op de officiële website van de film te lezen:
“Disneynature neemt bioscoopbezoekers mee diep in de bossen van Afrika met "Chimpanzee", een nieuwe natuurdocumentaire over een aandoenlijke, jonge chimpansee genaamd Oscar en zijn grappige kijk op het leven in een opmerkelijk verhaal over familiebanden en individuele overwinning.
Oscar’s speelse nieuwsgierigheid en enthousiasme voor ontdekking laat de intelligentie en vindingrijkheid zien van een van de meest buitengewone persoonlijkheden in het dierenrijk. Samenwerkend verplaatsen Oscar en zijn chimpansee familie, waaronder zijn moeder Isha en Freddy, de ervaren leider van de groep, zich door het complexe grondgebied van het bos.
De wereld is een speeltuin voor de kleine Oscar en zijn vriendjes. Zij spelen liever dan dat ze samen met hun ouders een middagdutje doen. Maar als Oscar’s familie wordt bedreigd door een concurrerende groep chimpansees wordt hij aan zijn lot overgelaten, totdat een verrassende bondgenoot verschijnt en zijn leven voorgoed doet veranderen.”

Dit is de officiële trailer:


De moeite waard als je het mij vraagt!!!

Nog meer weten? Bezoek de officiële website op http://nl.disney.be/chimpanzee/

Nick Mertens
4 februari 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten