donderdag 29 januari 2015

Fysiotherapie voor dieren - Ezel Lola bij de therapeut in DierenPark Amersfoort

Ook dieren hebben soms last van lichamelijke kwalen en ongemakken. Om hen te helpen, wordt er steeds vaker gespecialiseerde zorg ingezet. Zo leerden de verzorgers van DierenPark Amersfoort hoe zij fysiotherapie kunnen toepassen bij dieren. Ezel Lola maakt daar dankbaar gebruik van.

Copyright: Dierenpark Amersfoort
Lola de ezel heeft sinds een tijdje last van haar schouders waardoor zij steeds minder makkelijk beweegt. Vandaar dat de hulp van een fysiotherapeut is ingeroepen. Na een screening van de ezel is er een behandelplan opgesteld. De verzorgers hebben een spoedcursus fysiotherapie gekregen en doen nu dagelijks oefeningen met ezel Lola.

De oorzaak van het ongemak van de ezel is niet met zekerheid vast te stellen, waarschijnlijk heeft zij zich verstapt en een rare beweging gemaakt. “Het gaat stapje voor stapje beter met haar’’ zegt dierenverzorgster Esther de Winter. ‘‘Het is bijzonder om te zien hoe snel de fysio aanslaat.’’ Tot het volgende bezoek van de fysiotherapeut, behandelen de verzorgers Lola zelf. Binnenkort komt de gespecialiseerde therapeut terug om Lola’s vorderingen te bekijken en wordt besloten of de behandeling van Lola nog nodig is.


Nick Mertens
29 januari 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten