donderdag 1 juni 2017

DierenPark Amersfoort krijgt drie nieuwe leeuwinnen

Deze zomer verhuizen drie leeuwinnen uit GaiaZOO naar DierenPark Amersfoort. De zussen zullen hun intrede maken in het nieuwe leeuwenverblijf dat in Amersfoort wordt geopend. “Wij zijn erg blij dat wij de dames kunnen ontvangen, zodat zij hier als familiegroep samen kunnen wonen”, vertelt bioloog Raymond van der Meer. 

De drie leeuwinnen © DierenPark Amersfoort
Deze zomer opent de dierentuin in Amersfoort een nieuw leeuwenverblijf, waar de drie zussen Zaila, Lewa en Sabi komen te wonen. “Wij hopen ook nog een mannetjes leeuw te verwelkomen, om de groep compleet te maken”, zegt de bioloog. “Leeuwen leven in een vrouwengroep, waarvan de man soms wisselt. Het is fijn dat de zussen hier samen heen verhuizen.” 


Vorig jaar is de drieling geboren in GaiaZOO Kerkrade en binnenkort is het tijd om het ouderlijk huis te verlaten. Het nieuwe leeuwenverblijf krijgt een oppervlakte van ruim 1500m2 en wordt een prachtig onderkomen voor de familiegroep. “Wij zien uit naar hun komst en zullen de leeuwinnen een warm welkom heten”, vertelt Raymond. De nieuwkomers zullen vanaf 8 juli te zien zijn in het nieuwe leeuwenverblijf in DierenPark Amersfoort.
 
Nick Mertens
1 juni 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten