woensdag 7 mei 2014

DierenPark Amersfoort verwelkomt twee Geoffroy’s katten

Foto: Dierenpark Amersfoort
Twee Geoffroy’s katten zijn de nieuwste bewoners van DierenPark Amersfoort. Deze bijzondere katachtigen zijn de twee zusjes Svetla en Mila (beiden twee jaar), afkomstig uit een Tsjechisch park in Ostrova. Deze katten komen pal naast mannetje Pampa (veertien jaar) te wonen. DierenPark Amersfoort is coördinator van het Europese fokprogramma voor Geoffroy’s katten.

“De twee zusjes leefden ook al in de Tsjechische dierentuin samen  en komen nu dus ook in DierenPark Amersfoort bij elkaar te leven. De dieren hebben altijd al in goede harmonie met zijn tweeën geleefd en die prettige verstandhouding willen wij natuurlijk niet verstoren”, vertelt Bioloog Raymond.

Het mannetje en de twee vrouwtjes Geoffroy’s katten leven gescheiden van elkaar. “Net als in de natuur, komen het mannetje en het vrouwtje alleen bij elkaar in de paartijd”, zegt Raymond. “Voor het fokprogramma  van de Geoffroy’s katten zullen nakomelingen natuurlijk prachtig zijn.”

De Geoffroy’s kat is een bijzonder familielid. Deze katachtigen zijn kleiner dan een huiskat. Hun lengte is gemiddeld zestig centimeter. De kleur van de vacht is zilvergrijs, een regelmatig vlekkenpatroon en twee zwarte strepen op elke wang. “Door de grootte van de katten en de kleur van hun vacht, vallen de katjes niet zo één-twee-drie op, maar  goede speurders, zullen de dieren ontdekken in hun opgeknapte verblijf ”, vertelt een enthousiaste Raymond.
 
NM
7 mei 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten