donderdag 8 mei 2014

Dr. Jane Goodall geeft lezing op Beekse Bergen

De vooraanstaande natuurbeschermer Dr. Jane Goodall, die zich al jaren inzet voor de bescherming van bedreigde dieren, geeft op zaterdag 10 mei 2014 een lezing voor genodigden in het Event Center Beekse Bergen.

Jane Goodall
Thema ‘Sowing the Seeds of Hope’
Met levendige anekdotes neemt Jane het publiek mee naar de wereld van de chimpansees en de ontdekkingen die ze deed toen ze tussen deze dieren leefde. Zo ontdekte Jane dat chimpansees ook vlees eten en gebruik maken van gereedschap. Aan de hand van het thema ‘Sowing the Seeds of Hope’ gaat Jane in op de huidige bedreigingen voor onze planeet en haar redenen voor hoop in deze complexe tijden.

Ondersteuning door stichting
De lezing is een initiatief van het Jane Goodall Instituut Nederland, Safaripark Beekse Bergen en Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk. De stichting ondersteunt sinds 2008 projecten van het Jane Goodall Instituut in Afrika en reikt op zaterdag 10 mei een cheque van € 2.500,- uit. Naast uitbreidingsplannen van het grootste chimpanseeopvangcentrum in Afrika, Tchimpounga in Congo Brazzaville, wordt ook het Snare Removal Team in Kibale Forest in Oeganda door de stichting ondersteund.

Jane Goodall Instituut
In 1977 richtte Dr. Jane Goodall (1934) het Jane Goodall Instituut op, een non-profitorganisatie met vestigingen over de hele wereld. In samenwerking met de lokale bevolking en lokale organisaties werkt het instituut aan duurzame oplossingen voor de bedreigingen van de chimpansee. Hierbij gaat de bescherming van de leefomgeving van de chimpansee hand in hand met de verbetering van de levensomstandigheden van de Afrikaanse bevolking.

Momenteel staat Jane Goodall in de top 10 van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Ze is VN-vredesambassadeur en reist 300 dagen per jaar de wereld over om te strijden voor de toekomst van onze bedreigde planeet.
 
NM
08 mei 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten