vrijdag 9 mei 2014

Groep Ringstaartmaki’s van Blanckendaell Dierenpark verhuizen naar China

Afgelopen april is een deel van de groep van onze Ringstaartmaki’s verhuisd naar een bekende en erkende dierentuin in China. Er gingen maanden van papierwerk en onderzoeken aan vooraf.
De maki’s zijn na de wettelijke quarantaine periode kerngezond naar China vertrokken en ze maken het daar heel goed. Ze voelen zich nu al thuis in hun prachtige nieuwe leefomgeving!!

Wij als dierenpark Blanckendaell zijn er trots op dat we aan dit project hebben mogen meewerken, door deze export blijft de wilde populatie van deze Maki’s ongeschonden en de groep Ringstaartmaki’s in ons park kan zich  nu weer verder ontwikkelen. 

De dierentuin in China heeft door deze export nu de aanvulling met de nieuwe diersoort waar zij al zolang naar op zoek waren.

Blanckendaell park is een van de 1e dierentuinen in Nederland die het gelukt is om (half) apen te exporteren naar China! Deze succesvolle export is mede te danken aan de geweldige zorg van onze medewerkers, dierenarts en zeker niet in de laatste plaats de NVWA die welwillend hebben mee gedacht en gewerkt aan dit unieke export project!

NM
9 mei 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten