dinsdag 3 juni 2014

Leeuwenwelpen in Safaripark Beekse Bergen ter adoptie gesteld

De pasgeboren leeuwtjes in Safaripark Beekse Bergen worden ter adoptie gesteld. Met gelden van symbolische adoptieouders en inzet van vrijwilligers weet ‘Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk’ goede doelen te steunen. Zo heeft de stichting inmiddels € 50.000 ingezameld, welke zij zaterdag 7 juni aan diverse goede doelen uitreiken. De leeuw is het project van het jaar voor de stichting. 

Foto: Safaripark Beekse Bergen
De overhandiging van de cheques vindt plaats bij het nieuwe leeuwenverblijf. Dit verblijf is onlangs gecreëerd ten behoeve van het bouwproject voor onder andere de nijlpaarden en krokodillen. Mede hierdoor is een deel van de leeuwengroep weer teruggebracht naar waar ze vroeger zaten, nabij het Safarirestaurant. Voor Safaripark Beekse Bergen is dit een nostalgische plek, welke met slagtanden aan het begin van de Autosafari wordt weergegeven. In dit nieuwe verblijf zijn tevens de 2 welpen van 8 weken te bewonderen. Beide vrouwtjes verkennen geregeld het buitengebied.

Conservatie
Dankzij de steun van adoptieouders, donateurs en vrijwilligers heeft ‘Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk’ tot op heden een bedrag van € 50.000 ingezameld. Het bedrag wordt verdeeld over diverse goede doelen, waaronder het project ‘Stichting Spots’. Dit project zet zich in voor wilde katachtigen in Afrika. De schenking komt geheel ten goede aan de leeuwen in Afrika. Conservatie is één van de doelstellingen van Safaripark Beekse Bergen.

Adoptieouders
Adoptieouders werken actief mee aan de doelstellingen van de stichting en genieten gedurende het jaar van diverse tegenprestaties. Alle dieren in Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk zijn beschikbaar voor adoptie. Zowel particulieren als bedrijven kunnen (individuele) dieren, zoals de leeuwenwelpen, of een diergroep adopteren. Meer informatie is te vinden op www.vriendensafari.nl

Foto: Safaripark Beekse Bergen
NM
3 juni 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten