vrijdag 3 juni 2016

Hyena-tweeling geboren in DierenPark Amersfoort

Er zijn twee hyena-pups geboren in DierenPark Amersfoort. “Met de jongen gaat het goed, vertelt bioloog Raymond van der Meer. Het is de tweede bevalling van hyena Osaghie. Het DierenPark is stamboekhouder van het Europese fokprogramma van de gevlekte hyena.

© Dierenpark Amersfoort
“De verzorgers ontdekten de jongen woensdagochtend vroeg in een nesthol in het buitenverblijf”, vertelt Raymond. “De afgelopen dagen begon moeder Osaghie op verschillende plekken in de grond te graven. Dit was voor ons een teken dat de geboorte spoedig zou kunnen volgen. Ons vermoeden bleek gelukkig te kloppen.” In totaal wonen er nu vier hyena’s in de Amersfoortse dierentuin.

“De geboorte van de tweeling is ook goed voor het fokprogramma waar de hyena’s deel van uit maken”, legt de bioloog uit. “Het is voor dierenparken vooral belangrijk om ervaring op te doen met het opbouwen van groepen, omdat hyena’s in het wild ook in familiegroepen leven.”

Na een aantal weken wordt het geslacht bepaald. “De komende tijd liggen de pups nog veilig beschut in het verblijf”, zegt Raymond. “Als alles goed gaat, zijn de jongen binnenkort te bewonderen in DierenPark Amersfoort.”

Hier kan je een filmpje bekijken: https://youtu.be/wbKimVm9eLo


Nick Mertens
3 juni 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten