dinsdag 8 juli 2014

Giraffe Tipsy 25 jaar, feestje voor de oudste netgiraffe van Nederland

Foto: Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp
Giraffe Tipsy is geboren in 1989 en vierde vandaag haar 25e verjaardag in Diergaarde Blijdorp. Dat is al behoorlijk oud voor een giraffe, want de gemiddelde leeftijd in dierentuinen is twintig jaar. Tîpsy was twee jaar toen ze naar Diergaarde Blijdorp kwam. Vandaag mochten de kinderen van groep 5/6 van de Margrietschool uit Rotterdam haar verjaardag vieren. Onder begeleiding van de dierenverzorger mochten de kinderen lekkere wilgentakken voeren aan de giraffen, terwijl binnen de andere kinderen de ruiven vulden met nog meer lekkers.
Tipsy en haar kudde lieten het zich goed smaken. Niet alleen zij, maar ook de kinderen hadden een mooie dag. Tipsy is te herkennen aan de donkere vlek op haar achterpoot. Ze is de leidster van de kudde. Als oma maakt ze zich niet snel druk en door haar houding brengt ze rust in de groep. 
Diergaarde Blijdorp heeft momenteel de op één na grootste kudde netgiraffen van Europa. Netgiraffen onderscheiden zich van de overige giraffenondersoorten uit andere delen van Afrika door de scherpe nettekening. Blijdorp heeft al netgiraffen sinds de vijftiger jaren. En er zijn sindsdien vele girafjes geboren.
NM
8 juli 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten