donderdag 24 april 2014

Planckendael breekt alle records! Historische paasvakantie voor Planckendael: 100 000 bezoekers wandelen tussen pinguïns

ZOO en Planckendael samen stijgen 60% en ontvingen al meer dan een half miljoen bezoekers in 2014.

© Planckendael / Jonas Verhulst
ZOO Antwerpen en Planckendael glunderen in het lentezonnetje. Tijdens de paasvakantie mochten we een absoluut recordaantal mensen verwelkomen. 

In ZOO Antwerpen genoten meer dan 250 000 dierenliefhebbers dit jaar al van onze tuin en zijn exotische bewoners, een toename van 40% vergeleken met vorig jaar. In Planckendael is de groei nog spectaculairder en ontvingen we dit jaar 300 000 bezoekers of een stijging van maar liefst 84% tegenover 2013.

De pinguïns van Planckendael blijven duidelijk publiekslievelingen. En zonet kropen de eerste twee pluizige grijze bolletjes al uit hun ei. Nog 23 te gaan !

Het volledig vernieuwde continent Amerika met een koppeltje reuzenmiereneters (uniek in België) en de prairie met bizons en wapiti’s, wordt gesmaakt. Een wandeling door Amerika eindigt tussen de pinguïns. Dichter bij de dieren kwam je nog nooit! Deze slogan maken we waar. Zo smullen de lori’s uit je hand, vliegen de roofvogels over je hoofd en kan je vanaf juli door het koalaverblijf wandelen. En vergeet de gloednieuwe speeltuin niet aan het kasteel in Europa. 

De tuin in Antwerpen staat er nu op zijn mooist bij. De valkenier en zijn roofvogels tonen nog hun kunnen, ook tijdens de zomer. De nieuwe speeltuin daagt uit en de paardenmolen draait gezwind rond. De jonge takin op de berg en de baby bij de uilenkopmeerkatten zijn blikvangers, net als de Vlindertuin in volle opstart. Eieren bij de vleet: monniksgieren, kapgieren en brillenuilen. Hou je vast, want in de loop van de maand mei komen de zwartvoetpinguïns aan, in de zomer klim je op het dak bij de nijlpaarden en is het volledig gerestaureerde Aquarium af. 

© Planckendael

© Planckendael / Artman

© Planckendael / Daniël Rys

© Planckendael / Artman
NM
24 april 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten