woensdag 2 april 2014

Twee mannetjesolifanten verhuizen

Foto: Dierenpark Emmen
Vandaag zijn twee jonge mannetjesolifanten uit Dierenpark Emmen verhuisd naar de dierentuin van Maubeuge in het Noorden van Frankrijk. De zesjarige Anandá en Yoe Ma van vijf en een half jaar oud hebben de leeftijd bereikt om de kudde te verlaten. 

Beide olifanten zijn één voor één in een transportkist geladen. Als eerste liep Yoe Ma vanuit de stal het plein tussen buitenverblijf en stal op. Daar hebben de verzorgers hem volgens procedure in de transportkist vast gezet. Anandá onderging daarna hetzelfde lot. Beide kisten met olifanten zijn door de zware hijskraan neergezet op een truck, die speciaal ontworpen is voor dierentransporten. Aan het eind van de middag is de truck op weg gegaan naar Maubeuge. Twee vaste olifantenverzorgers begeleiden beide dikhuiden op hun reis. Zij zullen assisteren bij het uitladen van de olifanten en de nieuwe verzorgers op de hoogte brengen van alle bijzonderheden van Anandá en Yoe Ma. 

In Emmen is het olifantenverblijf nu weer helemaal voor de familiegroep van Mingalar Oo, de eerste in Emmen geboren olifant. Die groep bestaat nu nog uit zes olifanten, maar de zwangerschap van Mingalar Oo is nu zo ver gevorderd dat de geboorte van een olifantje niet lang meer op zich zal laten wachten.
 
NM
2 april 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten