dinsdag 11 maart 2014

Avondlezing Afrikaanse wilde hond in Burgers' Zoo

Dinsdag 25 maart om 19.30 uur verzorgen Greg Rasmussen, Peter Blinston en Jealous Mpofu een lezing over de Painted Dog Conservation in Zimbabwe. Copyright foto: Stichting Painted Dog Conservation
De Afrikaanse wilde hond is één van de meest bedreigde diersoorten ter wereld. Honderd jaar geleden leefden er 500.000 Afrikaanse wilde honden in Afrika, terwijl er vandaag de dag nog maar 5.000 tot 8.000 dieren over zijn. Dinsdag 25 maart om 19.30 uur geven Greg Rasmussen (medeoprichter Painted Dog Conservation in Zimbabwe), Peter Blinston (velddirecteur) en Jealous Mpofu (senior spoorzoeker) een kleurrijke lezing in het Safari Meeting Centre van Koninklijke Burgers’ Zoo. In 2014 bestaat de Painted Dog Conservation 10 jaar en is Greg Rasmussen al 25 jaar actief in het veld.

Inhoud Engelstalige lezing
Greg Rasmussen, medeoprichter van de Painted Dog Conservation in Zimbabwe, opent de avond met zijn verhaal ‘Research, the way forward’. Peter Blinston, velddirecteur, neemt het stokje vervolgens over van Rasmussen met ‘A project in action!’, waarna Jealous Mpofu, senior spoorzoeker, de avond afsluit met zijn kleurrijke relaas ‘A day in the bush’. De lezing is Engelstalig, maar Ron van der A, voorzitter van de Stichting Painted Dog Conservation, geeft daar waar nodig een Nederlandstalige toelichting. Ondanks dat Burgers’ Zoo geen Afrikaanse wilde honden in de collectie heeft, is het Arnhemse dierenpark al langere tijd sponsor van dit beschermingsproject.
  
Praktische gegevens
De lezing start dinsdag 25 maart om 19.30 uur in het Safari Meeting Centre van Burgers’ Zoo. Vanaf 19.00 uur gaat de zaal open en kunnen belangstellenden aan de kassa voor € 2,50 een kaartje kopen. Abonnementhouders mogen de lezing gratis bezoeken op vertoon van hun abonnement. Zowel voor abonnementhouders als voor overige belangstellenden geldt dat aanmelding vooraf verplicht is in verband met de zaalcapaciteit. Men kan zich per mail aanmelden via info@burgerszoo.nl. Na afloop kunnen gasten strikkenkunst kopen, gemaakt van onschadelijk gemaakte stroperswerktuigen, om het project te sponsoren. 

NM
11 maart 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten