maandag 24 maart 2014

Lezing Painted Dog Conservation op Beekse Bergen

Op zaterdag 29 maart vindt er een lezing plaats over één van de meest bedreigde diersoorten van Afrika: de Afrikaanse wilde hond. Greg Rasmussen, mede oprichter van Painted Dog Conservation in Zimbamwe, is één van de gastsprekers op Beekse Bergen.

Foto: Safaripark Beekse Bergen
Leefden er honderd jaar geleden nog 500.000 wilde honden in Afrika, vandaag de dag zijn dat er nog maar 5.000 tot 8.000. De Afrikaanse wilde hond behoort daardoor tot één van de meest bedreigde diersoorten. De mens vormt de grootste bedreiging, doordat stropers en boeren wildstrikken uitzetten.
Painted Dog Conservation stimuleert bewustwording en genereert middelen om de Afrikaanse wilde hond en hun habitat te beschermen. Locals maken daarvoor kunstwerken van de strikken.

Gastsprekers ‘uit het veld’
Op zaterdag 29 maart houden drie gastsprekers een presentatie over de Afrikaanse wilde hond op Event Center Beekse Bergen. Greg Rasmussen, mede oprichter Painted Dog Conservation in Zimbabwe, is al 25 jaar actief in het veld en geeft inzicht in het thema ‘Reseach, te way forward’. Peter Blinston, Velddirecteur, presenteert het thema ‘A project in action!’. Jealous Mpofu, Senior Spoorzoeker, neemt de toehoorder mee in ‘A day in the bush’.

Genodigden
Vrijwilligers, adoptieouders, donateurs van Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen & Dierenrijk, medewerkers van Beekse Bergen en Vrienden van Painted Dog Conservation zijn welkom om de presentatie bij te wonen. Na afloop kan men strikkenkunst kopen en informeren naar de mogelijkheid om het project te bezoeken in Hwange National Park in Zimbabwe.

Nederlandse Stichting Painted Dog Conservation
Dit jaar viert de Nederlandse Stichting Painted Dog Conservation tevens haar 10-jarig bestaan. Zie voor meer informatie www.painteddogconservation.nl

NM
24 maart 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten