donderdag 20 maart 2014

In Artis is de lente begonnen

In Artis is de lente weer begonnen, want ook dit jaar staat de tuin weer volop in bloei. Na het succes van vorig jaar, plantten groenschoolstudenten weer honderdduizenden bloemen en planten. Artis is hiermee de tweede bollentuin van Nederland. Tussen meer dan 60 tulpsoorten die Artis rijk is, bloeit dit jaar ook volop de unieke Artis-tulp, die speciaal voor het jubileum was gekweekt. Artis bestond in 2013 175 jaar. 

Artis in bloei. Foto Artis Ronald van Weeren
Tulipa Natura Artis Magistra
De speciaal voor Artis gekweekte tulp is geel en heeft een oranje hart. Het is een vroegbloeiende tulp van rond de 30 centimeter hoog. Wanneer de bloem volledig geopend is, kan de Artis-tulp een diameter van 12 centimeter halen. De Tulipa Natura Artis Magistra is een beweeglijke tulp, wat betekent dat de bloem zich bij zonneschijn volledig opent en bij schemer sluit. Op dagen wanneer het afwisselend zonnig en bewolkt is, opent en sluit de Artis-tulp zich meerdere malen per dag.

Artis in bloei tijdens succesvol jubileumjaar
In 2013 stond het park stil bij het feit dat Artis 175 jaar bestond. Om dit te vieren zette Artis in het jubileumjaar de tuin extra in bloei. Dit was het geschenk van Artis aan haar bezoekers. Door het grote succes en zeer hoge waardering van de bezoekers heeft Artis besloten dit jaar het park weer in bloei te zetten. 
 
Tulipa Natura Artis Magistra. Foto Artis
 
NM
20 maart 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten