maandag 17 maart 2014

DierenPark Amersfoort krijgt nieuwe olifantenstier

Amersfoort krijgt er een bijzondere inwoner bij; een olifantenman. Aankomende week verwacht DierenPark Amersfoort een olifantenstier uit Spanje. De vorige bul is een aantal weken geleden verhuisd naar een andere dierentuin, omdat hij geen ‘klik’ had met de Amersfoortse dames. 
Gaat olifantenstier Maurice het hart van de olifantendames veroveren?

Stier Maurice in Spanje - Copyright: Dierenpark Amersfoort
De zo’n vier ton wegende Maurice moet het hart van de olifantenvrouwen gaan veroveren. Uiteindelijk moet de vonk tussen olifantendame Indra en de nieuwe aanwinst overspringen, maar om dat te realiseren heeft de stier ook de goedkeuring van de baas van de kudde nodig. Hij zal dus ook zijn beste beentje voor moeten zetten bij de moeder van zijn aanstaande, matriarch War War. ‘‘Gelukkig is de twaalfjarige Maurice een volwassen, rustige bul’’, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. ‘‘Het is nooit helemaal zeker, maar wij verwachten dat de olifantendames hem wel zullen accepteren. ’’Het park hoopt dat een match tussen Maurice en Indra in de toekomst zal leiden tot een nieuw jong olifantje.

Olifant Maurice zal eind deze week in het park aankomen, hij zal dan eerst zijn nieuwe binnenstal in het Rijk der Reuzen verkennen. Aanstaande zondag om 11.00 uur kunnen bezoekers Maurice buiten verwelkomen tijdens een welkomstfeestje voor de nieuwe bewoner. De olifantenverzorgers zullen een speech houden, kinderen mogen tekeningen meenemen om het feestje aan te kleden en er zal een lekkere groententaart voor de stier klaarstaan in DierenPark Amersfoort.   
 
NM
17 maart 2014    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten