donderdag 27 maart 2014

Zeehondenvrijlating in Blankenberge

Aanstaande dinsdag 1 april worden er 2 grijze en 1 gewone zeehondenpups vrijgelaten na een verblijf van ongeveer 3 maand in het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge.


Het gewone zeehondje dat terug zal worden vrijgelaten is: Violetta (aangespoeld te Koksijde op 24 december 2013). De twee grijze zeehonden die terug worden vrijgelaten zijn: Nana (aangespoeld te Bredene op15 januari 2014) en Herman (aangespoeld te Knokke-Heist op16 februari 2014).



Wat een bezoek aan SEA LIFE Blankenberge deze paasvakantie extra leuk maakt, is de aanwezigheid van drie gewone zeehondjes in onze quarantaines. “ De verklaring dat we nu nog zeehondjes in onze quarantaines hebben, is te wijten aan de vele stormen van de afgelopen maanden, wat maakt dat we de laatste maanden meer zeehondjes hebben opgevangen dan normaal in deze periode”, aldus bioloog Manu Potin.



De vrijlating vindt plaats op dinsdag 1 april, op het strand van Blankenberge ter hoogte van het SEA LIFE Centre. De vrijlating vangt aan om 10:00 uur. Iedereen die deze bijzondere gebeurtenis wil meemaken, is uiteraard van harte welkom.

NM
27 maart 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten