zondag 23 maart 2014

Grote belangstelling voor welkomstfeest nieuwe olifant in DierenPark Amersfoort

Vanmorgen vierde DierenPark Amersfoort met de bezoekers een welkomstfeestje voor olifantenbul Maurice. Het zwaargewicht is donderdag in het park aangekomen vanuit Spanje en vandaag is hij voorgesteld aan het publiek.

Foto: Dierenpark Amersfoort
Zondagmorgen rond 10:45 uur staat er al een groep van zo’n honderd feestgangers bij het buitenverblijf van de olifanten te wachten.  Een welkomsttaart, kinderen met tekeningen en een speech van de dierverzorger; het feestje van de nieuwkomer trok erg veel belangstelling. ‘‘Wij vinden het natuurlijk geweldig om de nieuwe olifantenstier Maurice te verwelkomen’’, vertelt olifantenverzorger Dominique Elsenaar. ‘‘Het is super om te zien dat er zoveel mensen zijn die dit graag met ons meevieren.’’ 

De reis van de 12-jarige olifant uit Spanje is goed verlopen en de eerste dagen heeft hij zijn nieuwe stal kunnen verkennen. ‘‘Onze olifantendames en Maurice staan nu nog apart om elkaar langzaam te leren kennen.  Zij hebben al even kennis gemaakt en dat verliep rustig en respectvol’’, vertelt de olifantenverzorger. ‘‘Je merkt dat Maurice met zijn donkere haren een charmante indruk maakt op het publiek. Hopelijk zijn onze olifantendames net zo enthousiast over hem, want dan zit het wel goed!’’ Vanaf vandaag is de nieuwe olifant Maurice te bewonderen in het Rijk de Reuzen in DierenPark Amersfoort. 
 
Foto: Dierenpark Amersfoort
 
NM
23 maart 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten