vrijdag 21 maart 2014

Olli is er klaar voor

Feyenoord en Blijdorp ‘hand in hand’ tijdens de Olli-weken

Olli heeft zijn verjaardagsoutfit al aan Foto: Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp
Olli, de bekende knuffelolifant van Feyenoord en Blijdorp, woont op 28 maart precies 1 jaar in de Diergaarde. Blijdorp en Feyenoord vieren dit van 22 maart tot en met 10 april met de feestelijke Olli-weken in de Diergaarde. De twee iconen van de stad bundelen tijdens de Olli-weken hun krachten onder het motto ‘hand in hand kameraden’. Inmiddels hebben al meer dan 100.000 mensen een Olli en de supportersclub blijft maar groeien. Op 28 maart 2013 kwam knuffelolifant Olli wonen in Diergaarde Blijdorp. Olli kwam tot stand door een campagne van a.s.r.  Met Olli geven zij Diergaarde Blijdorp een steuntje in de rug. En nu vieren we met gepaste trots de eerste verjaardag van Olli. Tijdens de Olli-weken is er in Blijdorp van alles te doen en te beleven.
Olli-sjaal en Feyenoord Dierenselectie-boekje
Grote Olli is nog steeds in de Rivièrahal te bezichtigen. Olli heeft zijn verjaardagsoutfit aan. Speciaal voor zijn eerste verjaardag heeft Olli een mooie sjaal gekregen. De sjaal en kroon is een gelimiteerde oplage ook voor de kleine Olli’s verkrijgbaar in de winkels van Blijdorp. De sjaal is gemaakt door de makers en bedenkers van Olli: Hein Mevissen en Diederiekje Bok. De sjaal is alleen te koop via een bon in het Feyenoord Dierenselectie-boekje dat tijdens de Olli-weken wordt gepresenteerd. Dit 52 pagina's tellende boekje bevat onder meer een speciale ontdekroute door de Diergaarde waarmee je kennismaakt met de favoriete dieren van de Feyenoord-spelers en trainer Ronald Koeman. Verder bevat dit boekje kortingsbonnen, de OllipediA met allerlei leuke weetjes over Olli, spelletjes en nog veel meer verrassingen.
Olifantenpoep: een Drolli van Olli 
Daarnaast is er echte olifantenpoep te koop in de Rivièrahal. Dit is prima mest voor de tuin en wordt in Blijdorp elk jaar gebruikt om de Victoria amazonica, de reuzenwaterlelie, te laten bloeien. In de weekenden staan er extra activiteiten op het programma, zoals verzorgerspraatjes bij de favoriete dieren van de Feyenoord-spelers maar ook een loterij waarmee je leuke prijzen kunt winnen. Kinderen kunnen met een begeleider van Feyenoord een balletje trappen. Het complete programma is binnenkort op de website van Blijdorp te downloaden. 
Voor de Olli-weken zijn speciale tickets te bestellen via www.diergaardeblijdorp.nl/olliweken of via www.feyenoord.nl/blijdorp. De ticketprijzen zijn € 21,00 en € 16,50 en hierbij inbegrepen is het Feyenoord Dierenselectie-boekje. Dit boekje is tijdens de Olli-weken in Diergaarde Blijdorp ook los verkrijgbaar voor € 5,95.

Achter de schermen worden druk de emmers met 100% echte olifantenpoep gevuld Foto:
Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp
 
NM
21 maart 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten